Användningsområden
- I wokrätter
- Som bas i sallader
- Till kimchi
- I vårrullar
- Som wrap-blad
Tips från kocken
Skär kinakål i sista minuten för att behålla krispigheten
Marinera gärna i salt vatten före användning i kimchi
Kan ersätta sallad i sandwichar för extra krispighet
Så Väljer Du Rätt
Välj ett fast, tungt huvud med fräscha, knapriga blad utan bruna fläckar eller skador. Bladen ska vara ljusgröna och krispiga. Undvik huvuden som känns mjuka eller har gulnande blad.
Roliga Smaker att Kombinera med Kinakål
Smakprofil
Alternativ till Kinakål
- Vitkål (samma mängd)
- Pak choi (samma mängd)
- Spetskål (samma mängd)
Säsong
Förvaring
Förvara kinakål i kylskåp, helst i en plastpåse med några hål för ventilation. Håller cirka 1-2 veckor om den förvaras rätt. Undvik att tvätta innan förvaring då fukt kan påskynda förruttnelse.
Kultivering & historia
Kinakål är en grundingrediens i det östasiatiska köket, särskilt i Kina och Korea där den används färsk i sallader och wokar, samt fermenterad i kimchi. I Sverige blev kinakål populär under 1980-talet och används ofta i sallader och wokar.
Näringsinformation (per 100g)
Vitaminer
Mineraler
Hälsofördelar
- Rik på antioxidanter
- Bra källa till fiber
- Stödjer immunförsvaret
- Lågt kaloriinnehåll