Gustavs Kitchen

Kycklingfärs

Kycklingfärs är finmalet kycklingkött som används i många olika matlagningssammanhang. Det är ljust till färgen, har en mild smak och är ett magert proteinrikt alternativ till andra köttfärssorter. Kycklingfärs kan vara gjord på bröst- eller lårfågel och varierar i fetthalt beroende på ursprung.

Användningsområden

  • Köttbullar
  • Färsbiffar
  • Grytor
  • Pastasåser
  • Hamburgare
  • Fyllning till tacos
  • Bolognese

Så Väljer Du Rätt

Välj färs med jämn konsistens och fräsch färg. Undvik färs med grå eller brun färg. Färsk färs ska ha en mild doft.

Roliga Smaker att Kombinera med Kycklingfärs

Kycklingfärs + Curry + Kokosmjölk
En krämig och aromatisk kombination med östliga influenser
Kycklingfärs + Citron + Örter
Fräsch och lätt smakprofil som passar till många rätter

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp och används inom 1-2 dagar efter inköp. Kan frysas i upp till 3 månader.

Kultivering & historia

I Sverige är kycklingfärs ett vanligt ingrediens i vardagsmatlagning, särskilt populärt för att göra köttbullar, färsbiffar, grytor och pastasåser. Det ses som ett hälsosamt och mångsidigt köttval som passar de flesta kostpreferenser.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
170
Protein
20 g
Kolhydrater
0 g
Fett
9 g
Fiber
0 g

Vitaminer

B6
0.4 mg
B12
0.3 μg

Mineraler

Järn
0.9 mg
Zink
2.1 mg

Hälsofördelar

  • Högt proteininnehåll
  • Lågt i mättat fett
  • Bra källa till B-vitaminer
  • Lätt smält

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept