Gustavs Kitchen

Capellini

Capellini, även känd som ängelhårspasta, är en extremt tunn och delikat typ av pasta som är tunnare än spaghetti. Den har en fin, trådlik konsistens som påminner om ängelhår. Denna pasta är känslig och kräver försiktig hantering vid tillagning för att behålla sin eleganta struktur.

Användningsområden

  • Lätta pastasallader
  • Snabba såser
  • Vegetariska rätter
  • Skaldjursrätter
  • Tunna cremesåser

Så Väljer Du Rätt

Välj pasta gjord på durumvete för bästa konsistens. Se till att pastan är jämn och inte har några brutna trådar. Färsk pasta föredras framför torkad för bästa smak och textur.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Capellini

  • Spaghettini (samma mängd)
  • Vermicelli (samma mängd)
  • Tunn spaghetti (samma mängd)

Förvaring

Förvaras i tätt försluten förpackning på torr, mörk plats. Torkad capellini håller sig upp till 2 år, medan färsk pasta bör användas inom några dagar efter inköp.

Kultivering & historia

En klassisk italiensk pastasort som härstammar från den italienska matlagningstraditionen. Capellini är särskilt populär i nordliga och centrala italienska regioner och används ofta i lätta, eleganta rätter som snabbt tillagas.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
357
Protein
12.5 g
Kolhydrater
70.2 g
Fett
1.5 g
Fiber
3.2 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Kolhydratkälla
  • Innehåller B-vitaminer
  • Relativt lågt fettinnehåll

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept