Gustavs Kitchen

Vegetariskt hackad "färs"

En växtbaserad ersättning för köttfärs, tillverkad av proteinrika ingredienser som soja, ärtor, bönor eller svamp. Har en köttliknande konsistens och kan användas i de flesta recept som traditionell köttfärs, från köttbullar och bolognese till tacos och gratänger.

Användningsområden

  • Köttbullar
  • Bolognese
  • Tacos
  • Lasagne
  • Gratänger
  • Burgare
  • Grytor

Tips från kocken

Krydda ordentligt för bästa smak

Tillsätt lite olja vid stekning för bättre konsistens

Kan behöva lite mer kryddning än köttfärs

Roliga Smaker att Kombinera med Vegetariskt hackad "färs"

Vegetarisk färs + rökt paprikapulver + svarta bönor
Ger en djup, rökig smak som påminner om grillad köttfärs
Vegetarisk färs + curry + kokosmjölk
Skapar en krämig och kryddig rätt med internationell touch

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Vegetariskt hackad "färs"

  • Linsfärs (samma mängd)
  • Bönfärs (samma mängd)
  • Quornfärs (samma mängd)

Förvaring

Förvaras enligt förpackningens anvisningar. Ofta kyld eller fryst. Öppnad förpackning bör användas inom några dagar.

Kultivering & historia

En modern matprodukt som vuxit fram ur det ökande intresset för växtbaserad kost och hållbar matlagning. Populär bland vegetarianer, veganer och de som vill minska sitt köttintag av miljö- eller hälsoskäl.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
180
Protein
20 g
Kolhydrater
10 g
Fett
8 g
Fiber
5 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Högre proteininnehåll än många köttfärsalternativ
  • Lägre mättat fett än köttfärs
  • Ofta berikat med vitaminer och mineraler

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept