Användningsområden
- Smörgåspålägg
- Gratänger
- Ostbricka
- Matlagning
- Råkost
Tips från kocken
Riv Svecia för bättre smältning i matlagning
Låt osten vila i rumstemperatur i 30 minuter före servering för optimal smakupplevelse
Passar utmärkt i gratänger och varma rätter
Så Väljer Du Rätt
Välj Svecia med en jämn, fast färg utan sprickor eller mörkare fläckar. Osten ska ha en mild doft och kännas fast när du trycker lätt på den.
Smakprofil
Förvaring
Förvaras i kylskåp, inlindat i plastfolie eller i en lufttät behållare. Kan förvaras i upp till 4-6 veckor efter öppnande. Låt osten komma upp i rumstemperatur före servering för bästa smak.
Kultivering & historia
Svecia är en älskad svensk nationalost som har producerats sedan tidigt 1900-tal. Den är en stolt representant för svensk mejeritradition och har fått sitt namn efter det latinska namnet för Sverige (Svecia). Osten är särskilt populär i vardagsmatlagning och på smörgåsar.
Näringsinformation (per 100g)
Vitaminer
Mineraler
Hälsofördelar
- Rik på kalcium
- God proteinkälla
- Innehåller viktiga mineraler