Gustavs Kitchen

Pärlemor couscous (Israelisk couscous)

Pärlemor couscous, även kallad israelisk couscous, är en typ av pasta gjord av durumvete som formar större, rundare kulor än traditionell nordafrikansk couscous. Dessa vita, pärlliknande korn har en lätt rostad smak och en mer fast, något tuggbar konsistens. De är större än vanlig couscous och har en nästan risliknande textur när de är tillagade.

Användningsområden

    Så Väljer Du Rätt

    Välj förpackningar utan tecken på fukt eller insekter. Se efter att kärnen är jämna och vita utan missfärgningar.

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvaras i tät behållare på sval, torr plats. Håller sig färsk i upp till 1-2 år.

    Kultivering & historia

    Ursprungligen utvecklad i Israel på 1950-talet som ett sätt att skapa en mer mättande och robust pastasort. Pärlemor couscous har blivit populär internationellt och används nu i många moderna kök som ett mångsidigt ingrediens i sallader, sidorätter och huvudrätter.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    176
    Protein
    6.5 g
    Kolhydrater
    36.5 g
    Fett
    0.6 g
    Fiber
    2.2 g

    Vitaminer

    Mineraler

    Hälsofördelar

    • Källa till kolhydrater
    • Innehåller protein
    • Lågt fettinnehåll

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept