Användningsområden
- Festmiddag
- Grillning
- Fine dining
- Specialmåltider
Tips från kocken
Låt köttet vila i rumstemperatur innan tillagning
Salta generöst
Grilla eller stek till önskad kärntemperatur
Låt köttet vila efter tillagning för bästa mörvhet
Så Väljer Du Rätt
Välj en Tomahawk med jämn marmorering, ljusröd färg och vit fettrand. Se till att köttet är från en välrenommerad köttleverantör och helst från högkvalitativa raser som Black Angus eller Wagyu.
Roliga Smaker att Kombinera med Tomahawk
Smakprofil
Förvaring
Förvara rå Tomahawk-stek i kylskåp och använd inom 3-5 dagar efter inköp. Täck den väl för att förhindra uttorkning. Kan frysas i upp till 4-6 månader om den förpackas väl.
Kultivering & historia
Tomahawk-steken har blivit populär inom modern matlagning och grillkultur, särskilt i USA, där den representerar en lyxig och visuellt imponerande måltid. Den har fått sitt namn efter den nordamerikanska ursprungsbefolkningens stridsyxa på grund av dess karakteristiska form.
Näringsinformation (per 100g)
Vitaminer
Mineraler
Hälsofördelar
- Rik källa till protein
- Innehåller järn och zink
- Bra källa till B-vitaminer