Gustavs Kitchen

Normalsaltat smör

Normalsaltat smör är ett mjölkfett som tillverkats genom att kärna grädde och sedan tillsätta en måttlig mängd salt. Det har en krämig konsistens och en mild, något saltad smak som passar utmärkt till matlagning, bakning och som pålägg.

Användningsområden

  • Stekning
  • Bakning
  • Matlagning
  • Smörgåspålägg
  • Såser
  • Marinering

Så Väljer Du Rätt

Välj smör från välrenommerade mejerier. Titta efter en jämn, krämig konsistens och fräsch doft. Kontrollera utgångsdatum och förvaring.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i kylskåp. Kan stå framme i rumstemperatur i några timmar för att mjukna. Håller sig färskt i 1-2 månader i kylskåp, och upp till 6 månader i frysen.

Kultivering & historia

Smör är en grundläggande ingrediens i det svenska köket och har använts i matlagning och bakning i hundratals år. Normalsaltat smör är särskilt populärt för att det ger en mild saltad smak som passar i både matlagning och på smörgås.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
717
Protein
0.9 g
Kolhydrater
0 g
Fett
81 g
Fiber
0 g

Vitaminer

A-vitamin
684 µg
D-vitamin
1.5 µg
E-vitamin
2.3 mg

Mineraler

Kalcium
24 mg
Fosfor
24 mg

Hälsofördelar

  • Källa till fettlösliga vitaminer
  • Innehåller omega-3 fettsyror

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept