En mör och välsmakande köttbit som är avskild från benet, vilket gör den enkel att tillaga och äta. Benfri kotlett kan komma från olika delar av djuret, som rygg eller bog, och är populär för sin mörhet och goda smak. Den passar utmärkt till grillning, stekning eller som del i olika matlagningsmetoder.
Användningsområden
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvara i kylskåp och använd inom 2-3 dagar efter inköp. Kan frysas i upp till 3 månader om den förvaras väl förpackad.
Kultivering & historia
I Sverige är benfri kotlett en vanlig köttprodukt som används i många hushåll. Den är uppskattad för sin bekvämlighet och mångsidighet i matlagning, från vardagsmat till festligare tillfällen.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
250
Protein
26 g
Kolhydrater
0 g
Fett
17 g
Fiber
0 g
Vitaminer
B12
2.1 μg
Niacin
7.5 mg
Vitamin B6
0.4 mg