Gustavs Kitchen

Benfri kotlett

En mör och välsmakande köttbit som är avskild från benet, vilket gör den enkel att tillaga och äta. Benfri kotlett kan komma från olika delar av djuret, som rygg eller bog, och är populär för sin mörhet och goda smak. Den passar utmärkt till grillning, stekning eller som del i olika matlagningsmetoder.

Användningsområden

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvara i kylskåp och använd inom 2-3 dagar efter inköp. Kan frysas i upp till 3 månader om den förvaras väl förpackad.

    Kultivering & historia

    I Sverige är benfri kotlett en vanlig köttprodukt som används i många hushåll. Den är uppskattad för sin bekvämlighet och mångsidighet i matlagning, från vardagsmat till festligare tillfällen.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    250
    Protein
    26 g
    Kolhydrater
    0 g
    Fett
    17 g
    Fiber
    0 g

    Vitaminer

    B12
    2.1 μg
    Niacin
    7.5 mg
    Vitamin B6
    0.4 mg

    Mineraler

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept