Gustavs Kitchen

Vegetariska biffar

Vegetariska biffar är ett proteinrikt alternativ till köttbiffar, tillverkade av olika växtbaserade ingredienser som bönor, linser, quinoa, svamp eller soja. De är formade som traditionella biffar och kan tillagas genom stekning, grillning eller ugnsbakning. Perfekta för vegetarianer, veganer och de som vill minska sitt köttintag.

Användningsområden

  • Som huvudrätt med tillbehör
  • I hamburgare
  • Som fyllning i wraps
  • Till sallader
  • Som proteinrik mellanmål

Roliga Smaker att Kombinera med Vegetariska biffar

Vegetarisk biff + rostad paprika + fetaost
Den rökiga paprikan ger djup, medan fetaosten tillför krämighet och salt karaktär
Vegetarisk biff + avokado + chimichurri
Avokadons krämighet balanserar biffens fasta konsistens, medan chimichurrin ger fräsch örtig hetta

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i kylskåp och konsumeras inom 3-5 dagar efter öppnande. Kan frysas i upp till 3 månader. Förvara i tät behållare för bästa kvalitet.

Kultivering & historia

Vegetariska biffar har blivit allt vanligare i Sverige och globalt, särskilt under de senaste åren då intresset för hållbar och växtbaserad mat ökat. De representerar en modern matlagningstrend som fokuserar på hälsa, miljö och mångsidig matlagning.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
180
Protein
12 g
Kolhydrater
15 g
Fett
8 g
Fiber
5 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Rik källa till växtbaserat protein
  • Lågt mättat fett
  • Högt fiberinnehåll
  • Kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåer

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept