Vegetariska biffar är ett proteinrikt alternativ till köttbiffar, tillverkade av olika växtbaserade ingredienser som bönor, linser, quinoa, svamp eller soja. De är formade som traditionella biffar och kan tillagas genom stekning, grillning eller ugnsbakning. Perfekta för vegetarianer, veganer och de som vill minska sitt köttintag.
Användningsområden
- Som huvudrätt med tillbehör
- I hamburgare
- Som fyllning i wraps
- Till sallader
- Som proteinrik mellanmål
Roliga Smaker att Kombinera med Vegetariska biffar
Vegetarisk biff + rostad paprika + fetaost
Den rökiga paprikan ger djup, medan fetaosten tillför krämighet och salt karaktär
Vegetarisk biff + avokado + chimichurri
Avokadons krämighet balanserar biffens fasta konsistens, medan chimichurrin ger fräsch örtig hetta
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras i kylskåp och konsumeras inom 3-5 dagar efter öppnande. Kan frysas i upp till 3 månader. Förvara i tät behållare för bästa kvalitet.
Kultivering & historia
Vegetariska biffar har blivit allt vanligare i Sverige och globalt, särskilt under de senaste åren då intresset för hållbar och växtbaserad mat ökat. De representerar en modern matlagningstrend som fokuserar på hälsa, miljö och mångsidig matlagning.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
180
Protein
12 g
Kolhydrater
15 g
Fett
8 g
Fiber
5 g
Vitaminer
Mineraler
Hälsofördelar
- Rik källa till växtbaserat protein
- Lågt mättat fett
- Högt fiberinnehåll
- Kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåer