Gustavs Kitchen

Hackkorv

Hackkorv är en traditionell svensk köttprodukt gjord av finmalet kött, ofta blandat med kryddor, fett och andra ingredienser. Den har en mjuk konsistens och används i många klassiska svenska rätter som köttbullar, färsrätter och som pålägg.

Användningsområden

  • Köttbullar
  • Färsrätter
  • Pålägg
  • Gratänger
  • Grytor

Så Väljer Du Rätt

Välj hackkorv med jämn färg och konsistens. Undvik produkter med missfärgningar eller ovanlig lukt. Färskhet är viktigt.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Hackkorv

  • Vegetarisk färs (samma mängd)
  • Quorn (samma mängd)
  • Bönfärs (något mindre mängd)

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp. Används helst inom 2-3 dagar efter öppnande. Kan frysas i upp till 3 månader.

Kultivering & historia

Hackkorv är en viktig del av den svenska matlagningstraditionen och har varit en staple i svenska hushåll i generationer. Den används i allt från vardagsmat till festliga tillfällen och är särskilt populär i husmanskost och traditionella rätter.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
250
Protein
15 g
Kolhydrater
2 g
Fett
20 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Proteinkälla
  • Järnrik

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept