Carlshamn margarin är en vegetabilisk smörsubstitut som används för matlagning, bakning och som pålägg. Tillverkad av vegetabiliska oljor och ofta berikat med vitaminer. Finns i olika varianter som lättmargarin, bordsmargarin och matlagningsmargariner.
Användningsområden
- Stekning
- Bakning
- Matlagning
- Smörgåspålägg
- Matlagning i stekpanna
Tips från kocken
Välj rätt typ av margarin beroende på användningsområde
Lättmargarin passar bäst till bordsduk
Hårdare margarin är bättre för bakning
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras i kylskåp. Ska inte förvaras i rumstemperatur för länge. Stäng förpackningen väl efter användning.
Kultivering & historia
Carlshamn är ett välkänt varumärke inom svenska mejeriprodukter, särskilt känt för sina margarinsorter. Varumärket har en lång historia i svensk matlagning och har varit ett populärt alternativ till smör sedan mitten av 1900-talet.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
717
Protein
0 g
Kolhydrater
0 g
Fett
80 g
Fiber
0 g
Vitaminer
Mineraler
Hälsofördelar
- Ofta berikat med vitaminer
- Lägre mättat fett än smör
- Kan vara berikad med omega-3