Gustavs Kitchen

Carlshamn margarin

Carlshamn margarin är en vegetabilisk smörsubstitut som används för matlagning, bakning och som pålägg. Tillverkad av vegetabiliska oljor och ofta berikat med vitaminer. Finns i olika varianter som lättmargarin, bordsmargarin och matlagningsmargariner.

Användningsområden

  • Stekning
  • Bakning
  • Matlagning
  • Smörgåspålägg
  • Matlagning i stekpanna

Tips från kocken

Välj rätt typ av margarin beroende på användningsområde

Lättmargarin passar bäst till bordsduk

Hårdare margarin är bättre för bakning

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i kylskåp. Ska inte förvaras i rumstemperatur för länge. Stäng förpackningen väl efter användning.

Kultivering & historia

Carlshamn är ett välkänt varumärke inom svenska mejeriprodukter, särskilt känt för sina margarinsorter. Varumärket har en lång historia i svensk matlagning och har varit ett populärt alternativ till smör sedan mitten av 1900-talet.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
717
Protein
0 g
Kolhydrater
0 g
Fett
80 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Ofta berikat med vitaminer
  • Lägre mättat fett än smör
  • Kan vara berikad med omega-3

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept