Gustavs Kitchen

Bagarsmör

Bagarsmör är ett hårt, fett smör med högre smältpunkt och lägre vatteninnehåll än vanligt bordsmör. Det är särskilt framtaget för bakning och har en renare smörkristallstruktur som ger bättre resultat i deg och bakelser. Dess konsistens och egenskaper gör det perfekt för att skapa lager i smördegar och för att få en luftig och krispig textur i bakverk.

Användningsområden

  • Smördegar
  • Croissanter
  • Kakor
  • Pajer
  • Bakelser
  • Rulltårtor

Tips från kocken

Låt bagarsmöret vara i rumstemperatur några minuter innan användning för bästa konsistens

Skär smöret i små tärningar för enklare inarbetning i deg

Hantera smöret varsamt för att behålla dess kristallstruktur

Så Väljer Du Rätt

Välj bagarsmör med hög fetthalt (minst 82%). Kontrollera utgångsdatum och förvara kallt. Se efter att förpackningen är intakt och smöret har en jämn, fast konsistens.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i kylskåp i originalförpackningen. Kan frysas i upp till 3 månader. Låt smöret mjukna något i rumstemperatur före användning vid bakning.

Kultivering & historia

Bagarsmör är en specifik typ av smör som är särskilt populär bland svenska bagare och hemmakockar. Det är känt för sin höga fetthalt och utmärkta bakningsegenskaper, vilket gör det till en favorit för bakverk som croissanter, kakor och andra degbaserade läckerheter.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
717
Protein
0.9 g
Kolhydrater
0.1 g
Fett
81 g
Fiber
0 g

Vitaminer

A-vitamin
684 μg
D-vitamin
1.5 μg
E-vitamin
2.3 mg

Mineraler

Kalcium
24 mg
Fosfor
24 mg

Hälsofördelar

  • Källa till fettlösliga vitaminer
  • Innehåller omega-3 och omega-6 fettsyror

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept