Gustavs Kitchen

Varmkorv

Varmkorv är en populär köttprodukt gjord av finmalet kött, kryddor och fett, vanligtvis serverad i ett bröd. Den har en mild, kryddig smak och är en älskad snabbmat i Sverige och många andra länder. Korven kan vara gjord på olika typer av kött som fläsk, nöt eller en blandning.

Användningsområden

  • I brödad
  • Som snabbmat
  • På grillkvällar
  • Som mellanmål
  • Med senap och ketchup

Så Väljer Du Rätt

Välj korv med hög köttandel och färska ingredienser. Titta på utgångsdatum och kontrollera att förpackningen är hel och oskadad.

Roliga Smaker att Kombinera med Varmkorv

Varmkorv + Dijonsenap + Rostad lök
Den skarpa senapen skär igenom köttets fettighet, medan den rostade löken tillför en söt och krispig dimension
Varmkorv + Surkål + Stark senap
Surkålens syrlighet balanserar korvens fettighet, och den starka senapen ger en het kick

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Varmkorv

  • Vegetarisk korv (samma mängd)
  • Fiskkorv (samma mängd)

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp. Oöppnad förpackning håller sig upp till två veckor. Öppnad förpackning bör användas inom 3-4 dagar.

Kultivering & historia

Varmkorven är en klassisk svensk gatumatsrätt som ofta äts på fotbollsmatcher, marknader och andra folkliga evenemang. Den är en del av den svenska folkliga matkultur och har en särskild plats i svenska hjärtan som en enkel och älskad måltid.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
250
Protein
10 g
Kolhydrater
3 g
Fett
20 g
Fiber
0.5 g

Vitaminer

B12
1.5 μg
Vitamin A
30 IU

Mineraler

Järn
1.2 mg
Zink
2.5 mg

Hälsofördelar

  • Källa till protein
  • Innehåller järn

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept