Gustavs Kitchen

Kalkonkorv

Kalkonkorv är en proteinrik korv tillverkad av malet kalkonkött, kryddad och formad till en traditionell korvform. Den är vanligtvis magrare än traditionella korvar gjorda av nöt- eller fläskkött och har en mild, något annorlunda smak jämfört med andra charkuterier.

Användningsområden

  • Grillning
  • Stekt som pålägg
  • I pastarätter
  • Som del i frukostbord
  • I sallader

Så Väljer Du Rätt

Välj korvar med hög köttprocent och minimal tillsats av onödiga konserveringsmedel. Titta efter färska produkter med tydlig ursprungsmärkning.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Kalkonkorv

  • Kycklingkorv (samma mängd)
  • Vegetarisk korv (samma mängd)
  • Nötköttskorv (samma mängd)

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp. Oöppnad förpackning håller sig upp till två veckor. Öppnad förpackning bör konsumeras inom 3-4 dagar.

Kultivering & historia

Kalkonkorv har blivit allt vanligare i Sverige som ett hälsosammare alternativ till traditionella korvar. Den passar särskilt bra för personer som vill ha ett lägre fettintag eller äta mer magert kött.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
120
Protein
12 g
Kolhydrater
2 g
Fett
8 g
Fiber
0.5 g

Vitaminer

B6
0.3 mg
B12
0.5 μg

Mineraler

Järn
1.2 mg
Zink
2.5 mg

Hälsofördelar

  • Hög proteinhalt
  • Lägre fetthalt jämfört med traditionella korvar
  • God källa till B-vitaminer

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept