Gustavs Kitchen

Fläskkorv

Fläskkorv är en traditionell svensk charkuterivara gjord av kött från gris, kryddad och formad i en tarm eller konstgjord tarm. Den kan vara färsk, rökt eller kokt och finns i många olika varianter med varierande kryddningar och grovlek.

Användningsområden

  • Grillad
  • I ärtsoppa
  • Som pålägg
  • Stekt som tillbehör
  • I pastarätter

Så Väljer Du Rätt

Välj korv med hög köttandel och från pålitliga charkuterier. Titta efter jämn färg och fast konsistens. Undvik korvar med tecken på uttorkning eller missfärgning.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Fläskkorv

  • Vegetarisk korv (samma mängd)
  • Kycklingkorv (samma mängd)
  • Nötkorv (samma mängd)

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp. Oöppnad förpackning håller sig några veckor. Öppnad korv bör ätas inom 2-3 dagar.

Kultivering & historia

Fläskkorv är en älskad del av den svenska matlagningstraditionen och används i många klassiska rätter som ärtsoppa, på grillbjudningar, som pålägg och i vardagsmatlagning. Varje region i Sverige har ofta sina egna specialiteter och recept på fläskkorv.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
250
Protein
12 g
Kolhydrater
2 g
Fett
22 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Mineraler

Allergivarningar

  • Kan innehålla spår av gluten
  • Kan innehålla mjölkprotein

Hälsofördelar

  • Proteinkälla
  • Innehåller viktiga mineraler

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept