Gustavs Kitchen

Yoghurt, laktosfri

Laktosfri yoghurt är en mjölkprodukt som är behandlad för att avlägsna laktos, vilket gör den lämplig för personer med laktosintolerans. Den har samma krämiga konsistens och näringsrika egenskaper som vanlig yoghurt, men utan det laktos som kan orsaka matsmältningsbesvär.

Användningsområden

  • Som tillbehör till frukost
  • I smoothies
  • Som bas för dressing
  • I bakverk
  • Som mellanmål

Så Väljer Du Rätt

Välj yoghurt med tydlig laktosfri märkning. Kontrollera bäst före-datum och förvara kallt. Titta efter krämig konsistens och fräsch doft.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Yoghurt, laktosfri

  • Sojayoghurt (samma mängd)
  • Kokosmjölksyoghurt (samma mängd)
  • Mandelmjölksyoghurt (samma mängd)

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp. Bör konsumeras senast bäst före-datum. Öppnad förpackning håller sig färsk 3-5 dagar.

Kultivering & historia

I Sverige har laktosfria produkter blivit allt vanligare de senaste decennierna, med ett brett utbud av laktosfria mejeriprodukter som möter behoven hos personer med laktosintolerans eller laktosfri diet.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
60
Protein
5 g
Kolhydrater
4 g
Fett
3 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Kalcium
150 mg
Vitamin B12
0.5 μg
Vitamin D
1.0 μg

Mineraler

Fosfor
100 mg
Kalium
200 mg

Hälsofördelar

  • God källa till protein
  • Innehåller probiotiska bakterier
  • Stödjer matsmältningen
  • Rik på kalcium

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept