En krämig yoghurt toppad med söta och syrliga hallon och blåbär. Kombinationen ger en fräsch och näringsrik dessert eller mellanmål med en härlig blandning av mjuk yoghurt och färska bär.
Användningsområden
- Frukost
- Mellanmål
- Dessert
- Smoothies
- Overnight oats
Så Väljer Du Rätt
Välj yoghurt med låg sockerhalt och färska, hela bär. Titta efter bär utan mjuka eller mörknade partier.
Roliga Smaker att Kombinera med Yoghurt, hallon/blåbär
Yoghurt + hallon + blåbär + honung
Honungens sötma balanserar bärens syrlighet och ger en mjuk, rundad smak
Yoghurt + blåbär + mandel + kanel
Mandelns nötighet och kanelns värme kompletterar bärens fräschör
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras kallt i kylskåp. Konsumera helst inom 3-5 dagar efter öppnande.
Kultivering & historia
Yoghurt med färska bär är en populär hälsosam frukost och mellanmål i Sverige, särskilt under sommarmånaderna när bären är som färskast och sötas som mest.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
120
Protein
5 g
Kolhydrater
15 g
Fett
3 g
Fiber
2 g
Vitaminer
Vitamin C
10 mg
Kalcium
150 mg
Mineraler
Kalium
200 mg
Fosfor
100 mg
Hälsofördelar
- Rik på probiotiska bakterier
- Bra källa till kalcium
- Innehåller antioxidanter från bären
- Stödjer matsmältningshälsa