Gustavs Kitchen

Yoghurt, hallon/blåbär

En krämig yoghurt toppad med söta och syrliga hallon och blåbär. Kombinationen ger en fräsch och näringsrik dessert eller mellanmål med en härlig blandning av mjuk yoghurt och färska bär.

Användningsområden

  • Frukost
  • Mellanmål
  • Dessert
  • Smoothies
  • Overnight oats

Så Väljer Du Rätt

Välj yoghurt med låg sockerhalt och färska, hela bär. Titta efter bär utan mjuka eller mörknade partier.

Roliga Smaker att Kombinera med Yoghurt, hallon/blåbär

Yoghurt + hallon + blåbär + honung
Honungens sötma balanserar bärens syrlighet och ger en mjuk, rundad smak
Yoghurt + blåbär + mandel + kanel
Mandelns nötighet och kanelns värme kompletterar bärens fräschör

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp. Konsumera helst inom 3-5 dagar efter öppnande.

Kultivering & historia

Yoghurt med färska bär är en populär hälsosam frukost och mellanmål i Sverige, särskilt under sommarmånaderna när bären är som färskast och sötas som mest.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
120
Protein
5 g
Kolhydrater
15 g
Fett
3 g
Fiber
2 g

Vitaminer

Vitamin C
10 mg
Kalcium
150 mg

Mineraler

Kalium
200 mg
Fosfor
100 mg

Hälsofördelar

  • Rik på probiotiska bakterier
  • Bra källa till kalcium
  • Innehåller antioxidanter från bären
  • Stödjer matsmältningshälsa

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept