Gustavs Kitchen

Vetemjöl, special

Vetemjöl Special är ett finmalet, proteinrikt mjöl med högre proteininnehåll än vanligt vetemjöl. Det är särskilt lämpat för bakning som kräver struktur och elasticitet, som bröd, pizzadeg och vissa bakverk. Mjölet har en fin, jämn konsistens och ger ett luftigt och segt resultat.

Användningsområden

  • Brödbak
  • Pizzadeg
  • Kakor
  • Bullar
  • Pajer
  • Pasta

Så Väljer Du Rätt

Välj förpackningar utan fuktfläckar eller tecken på insekter. Kontrollera bäst-före-datum och förvara oöppnad.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras torrt och svalt i stängd behållare. Skydda mot fukt och direkt solljus. Kan förvaras upp till 6 månader.

Kultivering & historia

I Sverige är Vetemjöl Special ett standardmjöl för de flesta bagare och hemmabagare. Det används flitigt i traditionellt svenska bröd som råglimpa, lantbröd och olika sorters kakor och bullar.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
364
Protein
10.3 g
Kolhydrater
76.3 g
Fett
1 g
Fiber
2.7 g

Vitaminer

Tiamin (B1)
0.5 mg
Folsyra
40 μg

Mineraler

Järn
3.6 mg
Magnesium
40 mg

Hälsofördelar

  • Källa till kolhydrater
  • Innehåller B-vitaminer
  • Ger energi

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept