Vetemjöl Special är ett finmalet, proteinrikt mjöl med högre proteininnehåll än vanligt vetemjöl. Det är särskilt lämpat för bakning som kräver struktur och elasticitet, som bröd, pizzadeg och vissa bakverk. Mjölet har en fin, jämn konsistens och ger ett luftigt och segt resultat.
Användningsområden
- Brödbak
- Pizzadeg
- Kakor
- Bullar
- Pajer
- Pasta
Så Väljer Du Rätt
Välj förpackningar utan fuktfläckar eller tecken på insekter. Kontrollera bäst-före-datum och förvara oöppnad.
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras torrt och svalt i stängd behållare. Skydda mot fukt och direkt solljus. Kan förvaras upp till 6 månader.
Kultivering & historia
I Sverige är Vetemjöl Special ett standardmjöl för de flesta bagare och hemmabagare. Det används flitigt i traditionellt svenska bröd som råglimpa, lantbröd och olika sorters kakor och bullar.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
364
Protein
10.3 g
Kolhydrater
76.3 g
Fett
1 g
Fiber
2.7 g
Vitaminer
Tiamin (B1)
0.5 mg
Folsyra
40 μg
Mineraler
Järn
3.6 mg
Magnesium
40 mg
Hälsofördelar
- Källa till kolhydrater
- Innehåller B-vitaminer
- Ger energi