Vetemjöl är ett finmalet mjöl gjort av vete, som är en av de vanligaste ingredienserna inom bakning och matlagning. Det finns i olika typer beroende på proteininnehåll och malningsgrad, vilket påverkar dess användningsområden.
Användningsområden
- Bakning av bröd
- Tillverkning av pasta
- Pannkakor
- Våfflor
- Kakor
- Sås och redning
- Panering
Så Väljer Du Rätt
Välj mjöl efter ändamål. Vetemjöl typ 1 är bra för matbröd, typ 2 för kakor och typ 3 för pasta och pizza. Kontrollera utgångsdatum och förvara torrt.
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras i tät behållare på sval och torr plats. Skydda mot fukt och skadedjur. Kan förvaras 6-12 månader.
Kultivering & historia
Vetemjöl är en grundsten i det svenska köket och används dagligen i allt från bröd och kakor till pannkakor och pastarecept. Det har varit en central ingrediens i matlagning sedan jordbrukets begynnelse.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
364
Protein
10.3 g
Kolhydrater
76.3 g
Fett
1 g
Fiber
2.7 g
Vitaminer
Tiamin (B1)
0.4 mg
Folsyra
38 μg
Järn
3.6 mg
Mineraler
Kalium
405 mg
Magnesium
126 mg
Fosfor
108 mg
Allergivarningar
- Innehåller gluten
Hälsofördelar
- Källa till kolhydrater
- Innehåller B-vitaminer
- Ger energi