Gustavs Kitchen

Vetemjöl, bagerivetemjöl

Vetemjöl är ett finmalet mjöl gjort av vete, som är en av de vanligaste ingredienserna inom bakning och matlagning. Det finns i olika typer beroende på proteininnehåll och malningsgrad, vilket påverkar dess användningsområden.

Användningsområden

  • Bakning av bröd
  • Tillverkning av pasta
  • Pannkakor
  • Våfflor
  • Kakor
  • Sås och redning
  • Panering

Så Väljer Du Rätt

Välj mjöl efter ändamål. Vetemjöl typ 1 är bra för matbröd, typ 2 för kakor och typ 3 för pasta och pizza. Kontrollera utgångsdatum och förvara torrt.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i tät behållare på sval och torr plats. Skydda mot fukt och skadedjur. Kan förvaras 6-12 månader.

Kultivering & historia

Vetemjöl är en grundsten i det svenska köket och används dagligen i allt från bröd och kakor till pannkakor och pastarecept. Det har varit en central ingrediens i matlagning sedan jordbrukets begynnelse.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
364
Protein
10.3 g
Kolhydrater
76.3 g
Fett
1 g
Fiber
2.7 g

Vitaminer

Tiamin (B1)
0.4 mg
Folsyra
38 μg
Järn
3.6 mg

Mineraler

Kalium
405 mg
Magnesium
126 mg
Fosfor
108 mg

Allergivarningar

  • Innehåller gluten

Hälsofördelar

  • Källa till kolhydrater
  • Innehåller B-vitaminer
  • Ger energi

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept