Gustavs Kitchen

Laktosfri yoghurt

Laktosfri yoghurt är en mjölkprodukt som är speciellt framtagen för människor med laktosintolerans. Den tillverkas genom att bryta ner laktoset i mjölken med hjälp av enzymet laktas, vilket gör produkten lättare att smälta för känsliga personer. Har samma krämiga konsistens och näringsinnehåll som vanlig yoghurt.

Användningsområden

  • Som tillbehör till frukost
  • I smoothies
  • Som bas för dressing
  • I bakverk
  • Som mellanmål

Så Väljer Du Rätt

Välj yoghurt med tydlig märkning om laktosfrihet. Kontrollera bäst före-datum och förvaring.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp och konsumeras senast bäst före-datum. Öppnad förpackning håller sig färsk 3-5 dagar.

Kultivering & historia

I Sverige har laktosfria produkter blivit allt vanligare sedan 1990-talet, med ett brett utbud av mjölkprodukter anpassade för människor med laktosintolerans.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
60
Protein
5.5 g
Kolhydrater
4.2 g
Fett
3 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Kalcium
150 mg
Vitamin B12
0.4 μg
Vitamin D
0.5 μg

Mineraler

Fosfor
100 mg
Kalium
200 mg

Hälsofördelar

  • God källa till protein
  • Innehåller probiotiska bakterier
  • Rik på kalcium
  • Stödjer matsmältningen

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept