Gustavs Kitchen

Kycklingfilé

Kycklingfilé är en mager köttdel från kycklingens bröst, helt befriad från ben och skinn. Den är ljus till färgen, mild i smaken och mycket mångsidig i matlagning. Kycklingfilén är en proteinrik ingrediens som lätt tar upp smak från marinader och kryddor.

Användningsområden

    Så Väljer Du Rätt

    Välj kycklingfiléer som ser fasta och ljusa ut, utan mörkare fläckar. De ska ha en jämn färg och inte vara blöta eller simmiga.

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvaras i kylskåp och används inom 1-2 dagar efter inköp. Kan frysas i upp till 3 månader.

    Kultivering & historia

    Kycklingfilé är en av de mest populära köttsorterna i Sverige och används i allt från vardagsmat till festliga rätter. Den är särskilt uppskattad för sin låga fetthalt och höga proteininnehåll.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    165
    Protein
    31 g
    Kolhydrater
    0 g
    Fett
    3.6 g
    Fiber
    0 g

    Vitaminer

    B3 (Niacin)
    10.3 mg
    B6
    0.5 mg
    B12
    0.3 μg

    Mineraler

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept