Gustavs Kitchen

Hoki

Hoki är en vit fisk med mild, söt smak och len textur. Den har ett ljust, vitt kött som är lätt att tillaga och passar utmärkt i många olika rätter. Fisken är slank med silvrig färg och lever i de kalla haven runt Nya Zeeland.

Användningsområden

  • Fiskpinnar
  • Panerad fisk
  • Fiskfiléer
  • Gratänger
  • Fiskgratäng
  • Fiskbollar

Så Väljer Du Rätt

Välj färsk hoki med fast, vitt kött utan missfärgningar. Lukten ska vara mild och havslik. Färska filéer ska se blanka och fasta ut.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Hoki

  • Torsk (samma mängd)
  • Alaska pollock (samma mängd)
  • Pangasius (samma mängd)

Förvaring

Förvara rå fisk i kylskåp och använd inom 1-2 dagar. Kan frysas i upp till 3 månader.

Kultivering & historia

Hoki är särskilt populär i fiskeindustrin och används ofta i fiskpinnar, fiskfiléer och andra beredda fiskprodukter. I Nya Zeeland är den en viktig exportfisk och en betydande del av landets marina näring.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
90
Protein
19 g
Kolhydrater
0 g
Fett
1.5 g
Fiber
0 g

Vitaminer

D-vitamin
2.5 μg
B12
1.5 μg

Mineraler

Selen
40 μg
Fosfor
200 mg

Hälsofördelar

  • Lågt fettinnehåll
  • Högt proteininnehåll
  • Källa till omega-3 fettsyror
  • Lågt kaloriinnehåll

Miljöpåverkan

Växthusgaser: Måttligt, beroende på fångstmetod.
Använd hela fisken, tillaga rester, återvinn förpackningar.

Gustavs Kitchen

Mat & Recept