Gustavs Kitchen

Äggvitepulver

Äggvitepulver är ett torkat pulver gjort av pastöriserade äggvitor som har avlägsnats från ägggulan och torkat. Det är ett proteinrikt tillskott som kan användas i bakning, matlagning och som kosttillskott. Pulvret har en neutral smak och löser sig lätt i vätskor.

Användningsområden

  • Proteinberikning
  • Bakning
  • Maränger
  • Äggviteskum
  • Proteindrinkar

Så Väljer Du Rätt

Välj pulver från välkända märken. Kontrollera utgångsdatum och att förpackningen är obruten.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Äggvitepulver

  • Äggvita (1 msk pulver = 1 färsk äggvita)
  • Aquafaba (1:1)
  • Sojapulver (något mindre mängd)

Förvaring

Förvaras torrt och svalt i tät behållare. Håller sig i flera månader om den förvaras rätt.

Kultivering & historia

Äggvitepulver är en modern ingrediens som ursprungligen utvecklades inom livsmedelsindustrin för att förenkla matlagning och bakning. Det har blivit särskilt populärt inom fitness och proteinrik matlagning.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
50
Protein
10.5 g
Kolhydrater
1.2 g
Fett
0.2 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Mineraler

Allergivarningar

  • Innehåller ägg

Hälsofördelar

  • Högt proteininnehåll
  • Lågt kaloriinnehåll
  • Lätt att smälta
  • Stödjer muskeluppbyggnad

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept