Gustavs Kitchen

Sesammjöl

Sesammjöl är ett glutenfritt mjöl framställt av malda sesamfrön. Det har en mild, nötig smak och är rikt på näring. Används ofta i bakverk, som panering eller som proteinrikt tillskott i matlagning. Mjölet har en ljus till mörkbrun färg beroende på hur rostade sesamfröna är.

Användningsområden

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Alternativ till Sesammjöl

    • Mandelmjöl (samma mängd)
    • Kokosmjöl (något mindre mängd)
    • Kikärtsmjöl (samma mängd)

    Förvaring

    Förvara i tät behållare på sval, mörk plats. Kan förvaras i kylskåp för längre hållbarhet, upp till 6 månader. Undvik fukt och direkt solljus.

    Kultivering & historia

    Sesammjöl har länge använts i matlagning i Mellanöstern, Asien och delar av Afrika. Det är särskilt populärt i länder som Indien, Japan och Turkiet, där sesamfrön är en viktig ingrediens i traditionell matlagning.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    186
    Protein
    20.5 g
    Kolhydrater
    23.5 g
    Fett
    12.9 g
    Fiber
    16.9 g

    Vitaminer

    Mineraler

    Allergivarningar

    • Innehåller sesamfrön

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept