Gustavs Kitchen

Kycklinglår utan ben

Kycklinglår utan ben är en mör och smakrik köttdel från kycklingens lår, där benet har avlägsnats för enklare tillagning och konsumtion. De har en rikare och mer saftig smak jämfört med kycklingbröst och är särskilt lämpliga för grillning, stekning och bakning.

Användningsområden

  • Grillning
  • Stekning
  • Bakning
  • Marinering
  • Wok
  • Grytor
  • Sallader

Så Väljer Du Rätt

Välj kycklinglår som ser fräscha ut, har en jämn färg och inte luktar illa. Färgen ska vara ljust till mörkrosa. Undvik lår med missfärgningar eller blöta fläckar.

Roliga Smaker att Kombinera med Kycklinglår utan ben

Kycklinglår + honung + senap
Honungens sötma balanserar kycklingens fyllighet medan senapen tillför en skarp ton
Kycklinglår + citron + timjan
Citronens syrlighet och timjanens örtkraft lyfter kycklingens naturliga smak

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i kylskåp och används inom 1-2 dagar efter inköp. Kan frysas i upp till 3 månader.

Kultivering & historia

Kycklinglår är en populär köttdel som används i matlagning över hela världen. Utan ben är de extra bekväma att tillaga och äta, vilket gör dem till ett favoritval för många matlagare och hushåll.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
209
Protein
25 g
Kolhydrater
0 g
Fett
12 g
Fiber
0 g

Vitaminer

B6
0.4 mg
B12
0.3 μg

Mineraler

Zink
2.4 mg
Selen
20 μg

Hälsofördelar

  • Rik källa till protein
  • Innehåller viktiga B-vitaminer
  • Bra källa till mineraler som zink och selen

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept