Kalkonfärs är ett magert och proteinrikt köttprodukt gjort av malet kalkonkött. Det har en mild smak och är mycket versatilt i matlagning. Färsen kan vara gjord på bröst- eller lårkött och har en ljusare färg jämfört med nötfärs.
Användningsområden
- Hamburgare
- Köttbullar
- Tacos
- Grytor
- Såser
- Färsrätter
- Bolognese
Så Väljer Du Rätt
Välj färs som ser fräsch ut, har en jämn färg och inte luktar något onormalt. Färskhet är viktig för både smak och säkerhet.
Roliga Smaker att Kombinera med Kalkonfärs
Kalkonfärs + chili + lime
Den milda kalkonsmaken lyfts av chilistyrkan och limens syrlighet
Kalkonfärs + rosmarin + citron
Rosmarinens örtkraft kombinerat med citronens fräschör ger djup åt den lätta kalkonsmaken
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Alternativ till Kalkonfärs
- Kycklingfärs (samma mängd)
- Nötfärs (samma mängd)
Förvaring
Förvara i kylskåp och använd inom 1-2 dagar efter inköp. Kan frysas i upp till 3 månader.
Kultivering & historia
I Sverige har kalkonfärs blivit allt populärare som ett hälsosammare alternativ till nötfärs. Det används ofta i vardagsmat som hamburgare, köttbullar, tacos och olika former av grytor och såser.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
170
Protein
20 g
Kolhydrater
0 g
Fett
9 g
Fiber
0 g
Vitaminer
Mineraler
Hälsofördelar
- Högt proteininnehåll
- Lågt fettinnehåll
- Bra källa till vitaminer och mineraler