Gustavs Kitchen

Vermicelli

Vermicelli är en tunn typ av pasta som liknar spaghetti men är något tunnare och mer trådlik. Namnet kommer från italienskans "verme" som betyder mask, vilket syftar på pastans långa, tunna form. Den kan göras av durumvete eller ris och används i både italienska och asiatiska rätter.

Användningsområden

  • Soppor
  • Pastarätter
  • Nudelsallader
  • Wokrätter
  • Gratänger

Så Väljer Du Rätt

Välj pasta gjord av durumvete för bästa konsistens. Titta efter jämn färg och inga tecken på fukt eller skador på förpackningen.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i lufttät behållare på torr, mörk plats. Kokt vermicelli kan förvaras i kylskåp i 3-5 dagar.

Kultivering & historia

I Italien är vermicelli en klassisk pastasort som ofta används i soppor, pastarätter och som grund för många traditionella maträtter. I Asien, särskilt i länder som Kina och Vietnam, finns liknande nudlar som också kallas vermicelli, men som är gjorda av ris eller andra mjöler.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
220
Protein
8 g
Kolhydrater
43 g
Fett
1.5 g
Fiber
2 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Kolhydratkälla
  • Innehåller några proteiner
  • Lågt fettinnehåll

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept