Gustavs Kitchen

Ryggbiff

Ryggbiff är ett mört och smakfullt styckningsdetalj från nötkreaturets revparti. Denna köttbit är känd för sin rika marmorering som ger en mjuk textur och intensiv köttsmak. Den är tjockare och mer marmorerad än andra styckningsdetaljer, vilket gör den särskilt uppskattad bland köttälskare.

Användningsområden

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvara rå ryggbiff i kylskåp och använd inom 2-3 dagar. Kan frysas i upp till 3-4 månader om den förpackas väl.

    Kultivering & historia

    Ryggbiff är en älskad köttbit inom det svenska matlagningsarvet, särskilt populär vid grillning och finare middagar. Den härstammar från en tradition av högkvalitativt nötkött och är ett vanligt inslag på restauranger och i hemkök över hela landet.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    291
    Protein
    24 g
    Kolhydrater
    0 g
    Fett
    22 g
    Fiber
    0 g

    Vitaminer

    Mineraler

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept