Gustavs Kitchen

Grädde, kaffegrädde

Grädde är en fet, krämig mjölkprodukt som fås genom att skumma av grädden från mjölkens övre skikt. Den har en rik, len konsistens och används i många matlagnings- och bakningssammanhang. Finns i olika fetthalt, från lättare vispgrädde till tyngre matlagningsgrädde.

Användningsområden

  • Vispning till desserter
  • Matlagning
  • Kaffetillbehör
  • Såser
  • Gratänger
  • Bakning

Så Väljer Du Rätt

Välj grädde med rätt fetthalt för ändamålet. Vispgrädde för desserter, matlagningsgrädde för såser och rätter.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp. Bör användas före utgångsdatum. Öppnad förpackning håller sig färsk 4-7 dagar.

Kultivering & historia

Grädde är en central ingrediens i det svenska köket, särskilt inom traditionell husmanskost och bakverk. Den används flitigt i allt från såser och gratänger till kakor och desserter.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
340
Protein
2.8 g
Kolhydrater
2.8 g
Fett
36 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Källa till fettlösliga vitaminer
  • Innehåller kalcium

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept