Gustavs Kitchen

Pangasius

Pangasius är en mild, vit fisk med ett mjukt, nästan smöraktigt kött. Den har ett lågt fiskartat smakprofil och är mycket populär inom restaurang- och livsmedelsindustrin på grund av sin neutrala smak och prisvärda karaktär. Fisken odlas främst i Mekongdeltat i Vietnam och är känd för sin vita, fasta köttstruktur.

Användningsområden

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvaras kallt i kylskåp och konsumeras inom 1-2 dagar efter inköp. Om fryst, tina långsamt i kylskåp natten innan tillagning.

    Kultivering & historia

    I Vietnam är pangasius en viktig exportprodukt och en central del av landets vattenbruksindustri. Internationellt har fisken blivit mycket populär som ett prisvärt alternativ till dyrare vitfiskar som torsk eller tilapia.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    90
    Protein
    12 g
    Kolhydrater
    0 g
    Fett
    4.5 g
    Fiber
    0 g

    Vitaminer

    Mineraler

    Hälsofördelar

    • Lågt i kalorier
    • God proteinkälla
    • Innehåller omega-3 fettsyror
    • Lågt i kolesterol

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept