Pangasius är en mild, vit fisk med ett mjukt, nästan smöraktigt kött. Den har ett lågt fiskartat smakprofil och är mycket populär inom restaurang- och livsmedelsindustrin på grund av sin neutrala smak och prisvärda karaktär. Fisken odlas främst i Mekongdeltat i Vietnam och är känd för sin vita, fasta köttstruktur.
Användningsområden
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras kallt i kylskåp och konsumeras inom 1-2 dagar efter inköp. Om fryst, tina långsamt i kylskåp natten innan tillagning.
Kultivering & historia
I Vietnam är pangasius en viktig exportprodukt och en central del av landets vattenbruksindustri. Internationellt har fisken blivit mycket populär som ett prisvärt alternativ till dyrare vitfiskar som torsk eller tilapia.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
90
Protein
12 g
Kolhydrater
0 g
Fett
4.5 g
Fiber
0 g
Vitaminer
Mineraler
Hälsofördelar
- Lågt i kalorier
- God proteinkälla
- Innehåller omega-3 fettsyror
- Lågt i kolesterol