Mjölkpulver är torkat mjölkpulver som framställts genom att avlägsna vatten från färsk mjölk. Det har en lång hållbarhet och är ett praktiskt sätt att förvara och transportera mjölk. Kan användas i matlagning, bakning och som tillskott i drycker.
Användningsområden
- Bakning
- Smoothies
- Matlagning
- Kaffetillbehör
- Näringsdrycker
Så Väljer Du Rätt
Välj mjölkpulver utan tillsatta sockerarter. Kontrollera utgångsdatum och förvara i originalförpackning.
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras torrt och svalt i tät behållare. Kan hålla sig upp till 2 år om förpackningen är oöppnad och förvarad rätt.
Kultivering & historia
Mjölkpulver har varit särskilt viktigt under perioder med begränsad kylförvaring och inom militära sammanhang. Det är vanligt inom livsmedelsproduktion och används globalt inom bageri, matlagning och som nödproviant.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
496
Protein
26 g
Kolhydrater
38 g
Fett
26 g
Fiber
0 g
Vitaminer
Kalcium
1000 mg
D-vitamin
5 μg
B12-vitamin
1.2 μg
Mineraler
Fosfor
970 mg
Kalium
530 mg
Hälsofördelar
- Rik på kalcium
- Bra proteinkälla
- Innehåller viktiga mineraler