Gustavs Kitchen

Mjölk, laktosfri

Laktosfri mjölk är en variant av vanlig mjölk där laktosen har brutits ner till enkla sockerarter som är lättare att smälta. Den har samma näringsinnehåll och krämiga konsistens som vanlig mjölk, men passar personer med laktosintolerans.

Användningsområden

  • Dricka rakt upp
  • I kaffe och te
  • Matlagning
  • Bakning
  • Smoothies

Så Väljer Du Rätt

Välj färska förpackningar och kontrollera bäst-före-datum. Titta efter märkning som garanterar låg laktosnivå.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras kallt i kylskåp och konsumeras senast inom 7 dagar efter öppnande

Kultivering & historia

I Sverige har laktosfri mjölk blivit mycket populär sedan 1990-talet, då medvetenheten om laktosintolerans ökat och fler alternativ utvecklats för människor med mjölkproblem.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
42
Protein
3.4 g
Kolhydrater
4.8 g
Fett
1.5 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Vitamin D
1.1 µg
Vitamin B12
0.4 µg

Mineraler

Kalcium
120 mg
Fosfor
95 mg

Allergivarningar

  • Innehåller mjölkprotein
  • Kan innehålla spår av andra mjölkprodukter

Hälsofördelar

  • Rik på kalcium
  • God källa till protein
  • Innehåller viktiga vitaminer som D och B12

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept