Gustavs Kitchen

Lammskav

Lammskav är tunna, lätta skivor av lammkött som är perfekt för snabb tillagning. Det är en mör och mager köttprodukt som skärs mycket tunt, vilket gör den idealisk för stekning, wok eller som pålägg. Lammskav har en mild, något söt smak som är mindre intensiv än traditionellt lammkött.

Användningsområden

    Så Väljer Du Rätt

    Välj lammskav som ser fräsch ut, har en jämn färg och minimal vätska i förpackningen. Färgen ska vara ljusröd till rosa.

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvara i kylskåp och använd inom 2-3 dagar efter inköp. Kan frysas i upp till 3 månader.

    Kultivering & historia

    I Sverige är lammskav en populär ingrediens som ofta används i husmanskost och moderna rätter. Det är särskilt vanligt i snabblagade rätter och passar utmärkt i både traditionell och modern matlagning.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    150
    Protein
    22 g
    Kolhydrater
    0 g
    Fett
    7 g
    Fiber
    0 g

    Vitaminer

    B12
    2.5 μg
    B6
    0.3 mg

    Mineraler

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept