Gustavs Kitchen

Lammfiol

Lammfiol är en mör och välsmakande köttbit från lammlår, belägen längs ryggraden. Den är känd för sin fina marmorering, mjuka textur och rika, något vildare smak jämfört med andra delar av lammet. Lammfiol är en delikat och uppskattad del av lammet som lämpar sig väl för både grillning och stekning.

Användningsområden

    Så Väljer Du Rätt

    Välj lammfiol med jämn, fin marmorering. Köttet ska ha en ljusröd till rosa färg och vara fast vid beröring. Undvik köttbitar med stora fettlager eller mörkare partier.

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvara rå lammfiol i kylskåp och använd inom 2-3 dagar. Kan frysas i upp till 3 månader om den förvaras väl förpackad.

    Kultivering & historia

    I Sverige är lammkött en älskad delikatess, särskilt under våren och sommaren. Lammfiol är särskilt populär bland matlagningsentusiaster och kockar som värdesätter köttets höga kvalitet och smakrika karaktär.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    250
    Protein
    22 g
    Kolhydrater
    0 g
    Fett
    18 g
    Fiber
    0 g

    Vitaminer

    Mineraler

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept