Gustavs Kitchen

Mango, torkad

Torkad mango är en söt och krispig snack gjord genom att avlägsna vatten från färska mangobitar. Processen koncentrerar smaken och skapar en intensiv, söt och något klibbig frukt med en djup guldgul till orange färg. Kan vara naturligt torkad eller tillsatt med socker för extra sötma.

Användningsområden

  • Mellanmål
  • Ingrediens i müsli
  • Tillbehör till yoghurt
  • Bakning
  • Dekoration av desserter

Så Väljer Du Rätt

Välj torkad mango utan tillsatt socker. Titta efter jämn färg och mjuk, något klibbig konsistens. Undvik exemplar med vita eller mörkare fläckar.

Roliga Smaker att Kombinera med Mango, torkad

Torkad mango + mörk choklad
Den söta mangon får en elegant mörkare ton av chokladen
Torkad mango + cashewnötter
Krämiga nötter balanserar mangons sötma perfekt

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i tät behållare på sval, torr plats. Håller sig färsk upp till 6 månader.

Kultivering & historia

I Sydostasien är torkad mango en populär mellanmålsprodukt och exportvara. I Sverige har den blivit allt vanligare som hälsosam snack och ingrediens i müsli, bakverk och desserter.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
320
Protein
2.5 g
Kolhydrater
80 g
Fett
1.5 g
Fiber
5 g

Vitaminer

Vitamin A
10 μg
Vitamin C
30 mg

Mineraler

Kalium
250 mg
Magnesium
20 mg

Hälsofördelar

  • Rik på A- och C-vitamin
  • Bra källa till kostfiber
  • Innehåller antioxidanter
  • Kan hjälpa till att stärka immunförsvaret

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept