Gustavs Kitchen

Kokosfiber

Kokosfiber är den trådiga, torra yttre delen av kokosnötens skal. Den är grov, robust och naturligt vattenavstötande. Används ofta inom trädgårdsodling, som jordförbättringsmedel, i hantverk och som ett hållbart alternativ till syntetiska material.

Användningsområden

  • Jordförbättringsmedel i trädgårdsodling
  • Substrat för odling av svampar och plantor
  • Tillverkning av mattor och rep
  • Isoleringsmaterial
  • Krukväxtodling

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras torrt och svalt. Skyddas från fukt för att förhindra mögelbildning.

Kultivering & historia

I många tropiska länder har kokosfiber länge varit en viktig resurs som används till allt från byggnationsmaterial till hushållsredskap. I Sverige har den på senare år blivit populär inom ekologisk odling och som ett miljövänligt alternativ i olika sammanhang.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
0
Protein
0 g
Kolhydrater
0 g
Fett
0 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Mineraler

Hälsofördelar

  • Kan användas för att förbättra luftkvalitet
  • Naturligt antibakteriellt material
  • Hjälper till att behålla fuktighet i odlingssubstrat

Miljöpåverkan

Växthusgaser: Lågt, då det är ett naturligt och förnybart material.
Kan komposteras och bryts ner naturligt.

Gustavs Kitchen

Mat & Recept