Gustavs Kitchen

Gojibär, torkade

Gojibär är små, röda torkade bär med en söt och något kryddig smak. De har en lätt läderartad textur när de är torkade och är kända för sina höga halter av antioxidanter. Ursprungligen använda inom traditionell kinesisk medicin, har de på senare år blivit populära som superfood i västerländska länder.

Användningsområden

  • I smoothies
  • Som topping på yoghurt
  • I müsli och granola
  • Som snacks
  • I bakverk
  • Som ingrediens i te

Så Väljer Du Rätt

Välj bär som är hela, djupt röda och inte har några tecken på mögel eller fukt. De ska vara lätt läderartade men inte hårda eller spruckna.

Roliga Smaker att Kombinera med Gojibär, torkade

Gojibär + mörk choklad + havssalt
En balanserad kombination där chokladens bitterhet möter bärens sötma och havssaltets kryddighet
Gojibär + mandel + honung
En krämig och söt kombination där mandlarnas nötighet kompletterar bärens fruktighetoch honungens blommiga sötma

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras i tät behållare på sval, torr plats. Kan hålla sig upp till 12 månader om de förvaras rätt.

Kultivering & historia

I Kina har gojibär använts i tusentals år inom traditionell medicin och matlagning. De betraktas som en hälsosam ingrediens som sägs främja långt liv och övergripande välmående. I västerländska länder har de blivit populära som ett näringsrikt tillskott i smoothies, müsli och som mellanmål.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
129
Protein
4.2 g
Kolhydrater
27.7 g
Fett
0.9 g
Fiber
3.6 g

Vitaminer

Vitamin C
48.4 mg
Vitamin A
26.4 µg

Mineraler

Järn
1.9 mg
Zink
0.5 mg

Hälsofördelar

  • Högt innehåll av antioxidanter
  • Kan stödja immunförsvaret
  • Potentiellt gynnsam för ögonhälsa
  • Kan hjälpa till att reglera blodsocker

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept