Gustavs Kitchen

Flytande ägg

Flytande ägg är ett förpackat äggprodukt som består av helt eller delvis separerade äggvitor och/eller äggulor. Produkten är pastöriserad för ökad livsmedelssäkerhet och säljs vanligtvis i kartonger eller plastförpackningar som enkelt kan hällas upp. Den passar särskilt bra för recept som kräver exakta mängder ägg eller snabb tillredning.

Användningsområden

    Så Väljer Du Rätt

    Välj förpackningar med tydlig märkning av utgångsdatum. Kontrollera att förpackningen är hel och inte uppvisar några tecken på skador eller läckage.

    Smakprofil

    Sötma
    Sälta
    Syrlighet
    Beska
    Umami

    Förvaring

    Förvaras kallt i kylskåp. Öppnad förpackning bör användas inom 2-3 dagar. Följ alltid anvisningarna på förpackningen.

    Kultivering & historia

    Flytande ägg är en bekväm produktvariant som ursprungligen utvecklades i USA för att förenkla matlagning och bakning i storkök och på restauranger. Under senare år har produkten även blivit populär i hemmakök för dess praktiska användning.

    Näringsinformation (per 100g)

    Kalorier
    50
    Protein
    6 g
    Kolhydrater
    0.6 g
    Fett
    3.5 g
    Fiber
    0 g

    Vitaminer

    Mineraler

    Miljöpåverkan

    Gustavs Kitchen

    Mat & Recept