Gustavs Kitchen

Äggpulver

Äggpulver är ett torkat äggprodukt som framställs genom att hela ägg sprayas och torkas till ett fint pulver. Det är ett praktiskt alternativ till färska ägg som är lätt att förvara, transportera och använda i matlagning och bakning.

Användningsområden

  • Bakning
  • Matlagning
  • Näringsdrycker
  • Nödproviant
  • Proteinpulver

Så Väljer Du Rätt

Välj äggpulver från välrenommerade märken. Kontrollera utgångsdatum och förvara enligt instruktioner. Se till att pulvret är fritt från klumpar och har en jämn konsistens.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Alternativ till Äggpulver

  • Färska ägg (1 msk äggpulver + 2 msk vatten = 1 helt ägg)
  • Linfrö (1 msk krossade linfrön + 3 msk vatten)
  • Bananmos (1/4 banan per ägg)

Förvaring

Förvaras torrt och svalt i tät behållare. Håller sig upp till 1-2 år från tillverkningsdatum.

Kultivering & historia

Äggpulver har blivit särskilt populärt inom livsmedelsindustrin, matlagning och bakning där man behöver en längre hållbar äggprodukt. Det används ofta inom kommersiell bakning, som nödproviant och inom militära sammanhang.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
370
Protein
48 g
Kolhydrater
3.5 g
Fett
22 g
Fiber
0 g

Vitaminer

Vitamin A
0.5 mg
Vitamin D
1.2 µg
Vitamin B12
0.8 µg

Mineraler

Kalcium
56 mg
Järn
1.8 mg
Zink
1.3 mg

Allergivarningar

  • Innehåller ägg
  • Kan innehålla spår av mjölk

Hälsofördelar

  • Högt proteininnehåll
  • Lätt att smälta
  • Bra proteinkälla för idrottare
  • Enkelt att dosera

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept