Äggpulver är ett torkat äggprodukt som framställs genom att hela ägg sprayas och torkas till ett fint pulver. Det är ett praktiskt alternativ till färska ägg som är lätt att förvara, transportera och använda i matlagning och bakning.
Användningsområden
- Bakning
- Matlagning
- Näringsdrycker
- Nödproviant
- Proteinpulver
Så Väljer Du Rätt
Välj äggpulver från välrenommerade märken. Kontrollera utgångsdatum och förvara enligt instruktioner. Se till att pulvret är fritt från klumpar och har en jämn konsistens.
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Alternativ till Äggpulver
- Färska ägg (1 msk äggpulver + 2 msk vatten = 1 helt ägg)
- Linfrö (1 msk krossade linfrön + 3 msk vatten)
- Bananmos (1/4 banan per ägg)
Förvaring
Förvaras torrt och svalt i tät behållare. Håller sig upp till 1-2 år från tillverkningsdatum.
Kultivering & historia
Äggpulver har blivit särskilt populärt inom livsmedelsindustrin, matlagning och bakning där man behöver en längre hållbar äggprodukt. Det används ofta inom kommersiell bakning, som nödproviant och inom militära sammanhang.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
370
Protein
48 g
Kolhydrater
3.5 g
Fett
22 g
Fiber
0 g
Vitaminer
Vitamin A
0.5 mg
Vitamin D
1.2 µg
Vitamin B12
0.8 µg
Mineraler
Kalcium
56 mg
Järn
1.8 mg
Zink
1.3 mg
Allergivarningar
- Innehåller ägg
- Kan innehålla spår av mjölk
Hälsofördelar
- Högt proteininnehåll
- Lätt att smälta
- Bra proteinkälla för idrottare
- Enkelt att dosera