Gustavs Kitchen

Quorn

Quorn är ett vegetariskt proteinersättningsalternativ gjort av fermenterad svampprotein (mycoprotein). Det har en köttliknande textur och används som ersättning för kött i många rätter. Tillverkas genom fermentering av en specifik svampart och processas sedan till olika former som bitar, färs, burgare och andra köttliknande produkter.

Användningsområden

  • Ersättning för köttfärs
  • Vegetariska burgare
  • Gryta
  • Wokrätter
  • Sallader

Så Väljer Du Rätt

Välj varianter utan tillsatt socker. Kontrollera proteinhalt och ingredienslista. Finns i olika former som passar olika matlagningssätt.

Smakprofil

Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami

Förvaring

Förvaras kylt. Följ förpackningens anvisningar. Kan frysas om så anges på förpackningen.

Kultivering & historia

Utvecklat på 1960-talet som ett svar på globala matförsörjningsutmaningar och lanserat på marknaden 1985. Populärt bland vegetarianer och de som vill minska sitt köttintag.

Näringsinformation (per 100g)

Kalorier
90
Protein
13 g
Kolhydrater
5 g
Fett
3 g
Fiber
3 g

Vitaminer

Mineraler

Allergivarningar

  • Innehåller ägg
  • Kan innehålla spår av mjölk

Hälsofördelar

  • Hög proteinhalt
  • Lågt fettinnehåll
  • Innehåller alla essentiella aminosyror
  • Kan hjälpa till att minska köttintaget

Miljöpåverkan

Gustavs Kitchen

Mat & Recept