Quorn är ett vegetariskt proteinersättningsalternativ gjort av fermenterad svampprotein (mycoprotein). Det har en köttliknande textur och används som ersättning för kött i många rätter. Tillverkas genom fermentering av en specifik svampart och processas sedan till olika former som bitar, färs, burgare och andra köttliknande produkter.
Användningsområden
- Ersättning för köttfärs
- Vegetariska burgare
- Gryta
- Wokrätter
- Sallader
Så Väljer Du Rätt
Välj varianter utan tillsatt socker. Kontrollera proteinhalt och ingredienslista. Finns i olika former som passar olika matlagningssätt.
Smakprofil
Sötma
Sälta
Syrlighet
Beska
Umami
Förvaring
Förvaras kylt. Följ förpackningens anvisningar. Kan frysas om så anges på förpackningen.
Kultivering & historia
Utvecklat på 1960-talet som ett svar på globala matförsörjningsutmaningar och lanserat på marknaden 1985. Populärt bland vegetarianer och de som vill minska sitt köttintag.
Näringsinformation (per 100g)
Kalorier
90
Protein
13 g
Kolhydrater
5 g
Fett
3 g
Fiber
3 g
Vitaminer
Mineraler
Allergivarningar
- Innehåller ägg
- Kan innehålla spår av mjölk
Hälsofördelar
- Hög proteinhalt
- Lågt fettinnehåll
- Innehåller alla essentiella aminosyror
- Kan hjälpa till att minska köttintaget